Docenten en teamleden van de jeugdtheaterschool

Rosemarijn Moen

Directrice & Eigenaar van Theaterschool Mamagaai.

Rosemarijn richte alweer meer dan twintig jaar geleden, theaterschool Mamagaai op. Met de theaterschool wil Rosemarijn kinderen de kans geven zich te ontwikkelen op theatetraal en emotioneel vlak, in een veilige omgeving. Aandacht voor het kind staat voorop.

Naast haar werkzaamheden bij de theaterschool is Rosemarijn coach en eigenaar van Mu Coaching. Lees meer over Mu Coaching.

Ymke Fros

Dansdocent en leidinggevende van de theaterschool.

Ymke Fros geeft haar passie voor theater en beweging graag door aan haar leerlingen. De lessen van Ymke zijn energiek, positief en gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling.
Naast haar activiteiten als docent en leidinggevende bij Mamagaai, is Ymke werkzaam als yoga docente, danseres en choreograaf voor diverse bedrijven waaronder HALTE 6. Als mede-oprichter van dit productiehuis voor dans & theater maakt halte 6 locatie en educatie voorstellingen voor het basisonderwijs. www.halte6.nl | www.ymkefros.nl

Debbie Beukers

Zang/musical docent en coordinator 

Debbie studeerde in 2009 af aan het Conservatorium INHOLLAND richting musical/muziektheater in Alkmaar. Ze speelde o.a. in de Man van la Mancha en stond in 2010 in de Viva 500, als één van de succesvolle vrouwen. Al vóór en tijdens haar opleiding geeft ze dans en zangles en heeft daarom al ruim 11 jaar lesgeef ervaring. Met deze ervaring wil ze alle leerlingen bij Mamagaai op een positieve manier kennis laten maken met het zingen en het ontdekken van ieders eigen stemgeluid. Behalve bij Mamagaai geeft Debbie ook privé en duo-zanglessen aan huis in Castricum (www.castricumzangles.nl). 

Marc Ramaekers

Zakelijkleider

Marc is sinds 2017 als zakelijkleider actief bij Mamagaai. Hij beheert de budgetten en richt zich op verdere ontwikkeling van de theaterschool. Hierbij is Marc tevens verantwoordelijk voor de marketing. 

Naast Mamagaai is Marc eigenaar van KampVakanties zomerkampen. Met dit bedrijf kunnen kinderen, jongeren en volwassenen gedurende de zomer lessen krijgen van de top uit het theatervak. Het aanbod bestaat uit o.a. een musicalkamp, danskamp, muziektheaterkamp en zangkamp. Voor meer informatie kun je altijd kijken op www.kampvakanties.nl

Carolien van Wijngaarden

Theater en Camera-acteren docent en regisseur

Ik ben Carolien van Wijngaarden en werkzaam als theaterdocent/regisseur/maker bij Mamagaai! Naast mijn werkzaamheden bij Mamagaai ben ik (camera) actrice, schrijf ik scenario’s voor film en tv en loop ik op stelten op diverse festivals in binnen en buitenland.

Ik ben een actieve theaterdocent die het belangrijk vindt dat kinderen met veel plezier spelen en durven om iemand anders te zijn. In mijn lessen hou ik rekening met de verschillende talenten die de kinderen hebben en motiveer ik ze buiten de gebaande paden te treden.

Als regisseur maak ik graag mooie plaatjes en leer ik kinderen graag hoe je ook zonder tekst en op de achtergrond het stuk kan verrijken.

Eva ten Hoor

Musical/Theater en Zang docent.

Eva ten Hoor studeerde in 2016 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg afdeling Musicaltheater.
Voordat ze met deze opleiding begon volgde ze een vooropleiding Muziektheater aan het conservatorium en een deeltijdopleiding MusicAllFactory in Tilburg.
Al van kleins af aan volgde ze zelf theater/ zang en musical lessen

Eva speelde Pink Lady Jan in de musical GREASE van Stage Entertainment NL en was danseres in de voorstelling Late Evening Zomercabaret van DeLaMar producties. Na haar afstuderen is ze gaan doceren op verschillende locaties als peuterdansdocent, musicaldocent en zangdocent aan verschillende leeftijden.

Voor mij is het heel belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn in de les, niet bang zijn en vooral heel veel plezier maken. Hierdoor kunnen ze een grote persoonlijke ontwikkeling doormaken. Samenwerking en groepsgevoel staan centraal in mijn lessen.

Sabine Krol

Zangdocent
 
Sabine Krol is sinds haar afstuderen in 2009 aan het Conservatorium Muziektheater te Haarlem actief als zangeres, actrice, theatermaker en zangdocent. Als helft van muzikaal cabaretduo Hun Speelt, start komend theaterseizoen hun eerste avondvullend tournee door Nederland met Hun voorstelling Alles is Wel (www.hunspeelt.nl). Daarnaast speelt Sabine bij TG Zwerm educatieve voorstellingen op middelbare scholen en gaat ze twee keer per jaar mee op tournee met Wolkentheater (in AZC’s door Nederland). Naast haar uitvoerende werkzaamheden maakt Sabine voorstellingen met kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs en is ze zangdocent bij Zangschool Haarlem (individueel jongeren en volwassenen) en Stars2Go (jongeren). Ook is ze als Vliegende Brigadier verbonden aan de ‘Lange Leve de Muziek Show’ van Meer Muziek in de Klas, waar ze ook muziektrainingen geeft aan docententeams.
 
'Zingen gaat voor mij om vertrouwen. De kernwoorden waarmee ik werk in de lessen zijn: plezier, lef en energie. Als je gelooft dat je het kan, wordt het een feest om naar te luisteren. Ik zoek graag samen met de leerlingen de uitdaging op in meerstemmige stukken en energie creëren in de groep’.

Jantijn Prins

Spel docent

Hoi! Ik ben Jantijn en ik geef spellessen bij Mamagaai. Naast het lesgeven speel ik zelf ook in het theater. Met cabaretgroep Oeloek speel ik voor volwassenen en met Vet Kindercabaret voor de kleintjes. Met deze twee theatergroepen maken wij al onze voorstellingen zelf. En dat is ook wat in al mijn lessen centraal staat: het spelen van wat je zelf verzonnen hebt. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen creatief is en zelf theater kan maken. Mijn doel is om elke leerling te laten ontdekken hoe je creatief kan zijn op jouw eigen, unieke manier en hoe je daar theater van kan maken.

Kay de Jong

Spel docent

Kay is acteur, schrijver, theatermaker, cabaretier en theaterdocent. 

Sinds hij in 2009 afstudeerde aan de theaterschool is er van alles gebeurd. 
Hij stond met zijn cabaretduo ‘Rauw Spul’ in de finale van het Leids Cabaret Festival, als mede-oprichter van theatergroep Zwerm speelde hij meer dan 700 voorstellingen op middelbare scholen door heel Nederland, hij won de publieksprijs op het 48-hour project in Amsterdam als co-auteur van een horrorfilm, afgelopen kerst ging hij viral met een script over een verloren kerstbeertje en ondertussen speelde hij ook nog in meerdere locatievoorstellingen. 
Ondertussen geeft hij al meerdere jaren les bij Mamagaai, waar hij vooral werkt aan authenticiteit als speler en maker, timing en (basis)speltechnieken. Ook is hij technicus van alle producties en is hij verantwoordelijk voor alle flauwe muziekjes tijdens de voorstellingen.

Britt Teeling

Zang docent

Ik ben door meerdere factoren in de muziek geraakt. Van kleins af aan luisterde ik naar wat oudere muziek en raakte ik in de ban van klassiek ballet. Mijn inspiratiebronnen komen van grootheden zoals: Nina Simone, Billy Holiday, Donny Hathaway en Aretha Franklin. Ze kwamen ook vaak bij ons over de vloer, en daarmee bedoel ik natuurlijk dat ze jammer genoeg alleen via de stereo weerklonken in het huis waar ik opgroeide.
Na 1 jaar Conservatorium met een combi van docent dans Nova College, heb ik de 4 jarige opleiding Frank Sanders Akademie gevolgd, waar ik mijn stem goed heb leren kennen door lessen van zangdocenten Margot Giselle, Karin Bloemen en Irmgard Klerkx maar ook Frank Sanders zelf hielp mij met mijn interpretatie. Sinds mijn afstuderen ben ik freelancer en werk ik door heel Nederland. Met vele mooie projecten die op mijn pad komen. Met mijn 5 koppige Jazz/Soul/Funk band ‘’TWQ’’ reis ik Nederland af voor allerlei events en bedrijfsfeesten, zing ik ook bij Gatsby Coolcollective. Val ik in bij The Triolettes. Elke laatste vrijdag ben ik te vinden bij ‘’Edelwise’’ om verschillende op maat gemaakte acts te performen en geef ik daarbuiten dansles bij ADC IJburg en Privezangles aan kinderen en jongvolwassenen.
En last but not least. Mamagaai docent zang! Wat krijg ik veel energie van de studenten die maandagmiddag bij mij in de les staan. In mijn les leg ik de focus bij het verhaal in het lied. Vertel iets met de woorden die je zingt zodat mensen met je mee gaan. Daardoor gaat het publiek mee met jou verhaal. Een goede opwarming met lijf en stem, leer ik ze de technieken aan en gaan we werken aan nummers met allerlei soorten genres. Waar de groepslessen dus gaan over samenzang probeer ik sommige studenten ook uit te dagen meer solo te zingen. Een grote en spannende uitdaging die ik graag wil onderzoeken. Met tijd en aandacht komen we bij een hoger niveau en zorg ik voor vertrouwen in je stem en lijf.

Simone van Lieshout

Dansdocent

Simone is in 2010 afgestudeerd aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts en geeft sindsdien op verschillende locaties les in dans, spel, pilates en musical. Zij richt zich naast het lesgeven sinds twee jaar op persoonlijke ontwikkeling en psychologie en volgt hier in ook een opleiding tot bewustzijnscoach.

Elk kind heeft zijn eigen unieke talenten, ik wil kinderen daarmee kennis laten maken en constant terug in hun kracht zetten. Ze in zichzelf laten geloven! Mijn lessen zijn dit jaar tevens gericht op het ontwikkelen van een goede technische basis en het combineren van verschillende disciplines. Dit alles met een flinke dosis humor overgoten...plezier maken staat voor op!

les locaties

Hart
Kleine Houtweg 18
2012 CH Haarlem

Theater de Luifel
Herenweg 96
2101 MP Heemstede

contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen ons best om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

navigeer naar

Homepage
Mamagaai (onderbouw)
Gaaies (Bovenbouw)
Contact

© Mamagaai 2017