Acteren en Film 13 t/m 16 jaar

Acteren, toneelspelen en film staan hier centraal.

Heb je nog geen ervaring bij Mamagaai dan kun je hier wel instromen. Van beide kanten gaan we een proefperiode aan om te kijken of het haalbaar voor je is én of je goed aansluit bij de groep.

Je kiest voor onze ‘Acteer- en Film’ stroming omdat:
• Je in leerjaar 3, 4 of 5 zit. (13 t/m 17 jaar)
• Je nu écht helemaal wilt focussen op het acteren en je nieuwsgierig bent naar alles wat met het vak te maken heeft.
• Je bent zeer gemotiveerd om toe te werken naar een spectaculaire theatervoorstelling waarin je 1x met je eigen groep optreedt in Theater de Luifel.

Je werkt toe naar een spectaculaire theatervoorstelling die we laten zien tijdens ons Festival. Het thema zal met jullie gekozen worden.
Te zien in Theater de Luifel feb 2019! (Kaarten 14,50 p.p.)

Leerjaar 3:
In leerjaar 3 gaan we intensief met de onderste disciplines aan het werk. We volgen je nauwlettend om op deze manier goed zicht krijgen op wat jouw unieke kwaliteiten en talenten zijn.

Leerjaar 4:
In leerjaar 4 zullen we samen met jou steeds meer gaan focussen. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Waar wil je meer van weten en welke uitdaging wil je nu écht aangaan? Van welke theaterstukken droom je om te spelen én te maken? Je krijgt dit jaar van ons alle ruimte en begeleiding om nog meer in je kracht te komen en te stralen op het podium.

Leerjaar 5:
Jullie maken dit jaar de Griekse tragedie: Ifigeneia Koningskind. In Leerjaar 5 speel je de voorstelling 2x, te zien in 9 en 10 feb in Theater de Luifel 2019!(Kaarten 14,50 p.p.)

 

disciplines

Film:
Tijdens deze lessen besteden we aandacht aan: filmtermen leren, inzicht in het maken van een film, filmmateriaal bekijken en bespreken, het verkennen van het werken op een set en het doen van casting.


Een ‘blok’ film acteren duurt 8 weken. Je leert in dit blok dat acteren voor een camera echt anders is dan voor een zaal.  Klein acteren, omgaan met camerastandpunten en kennis van de set zijn voorbeelden van kwaliteiten die je moet hebben als camera-acteur en komen in het blok dus zeker aan bod. Het is tof en uitdagend om deze kant van acteren ook te verkennen. Je gaat ervaren wat wel werkt op een set en wat juist niet.

Tijdens de lessen besteden we aandacht aan: filmtermen leren, inzicht in het maken van een film, filmmateriaal bekijken en bespreken, het verkennen van het werken op een set en het doen van casting. Je zult zelf worden gefilmd en dit materiaal gaan we met de groep en docent terugkijken. Dit terugkijken is enorm belangrijk. Want zo kun je pas echt inzicht krijgen wat werkt en hoe je overkomt. De laatste 2 lessen gaan we korte scenes opnemen, wat natuurlijk de kers op de taart is!

Bij acteren werken we aan:
• 5W’s nog meer verkennen en inzetten.
• Emoties inzetten voor nog geloofwaardiger spel.
• Slapstick en absurdistisch en komedie spelen.
• Het behandelen van ‘Griekse tragedies’.
• Fysiekspel.
• Dialogen leren en spelen.
• Individueel op het podium te durven staan en je presenteren.
• Verdiepen in personages.
• Werken met status.
• Improviseren en associëren.
• Werken met monologen.
• Tekstinterpretatie.
• Eigen scènes leren schrijven en maken. 

Ontdekken, durven, doen.
Jouw authenticiteit staat centraal. Wie ben jij, wat kun jij en wat wil jij? We laten je ervaren en zien dat je een uniek mens bent met oneindig veel capaciteiten en onbegrensde mogelijkheden. Bij Mamagaai zetten we jouw kwaliteiten in kracht. Deze kwaliteiten ontdek je niet alleen bij jezelf, maar ook bij de andere leerlingen uit je groep. Hierdoor ontstaat een creatief, speels en veilig klimaat. Je gaat ervaren hoe leuk en interessant het is om aandachtig naar elkaar te kijken en te luisteren. Daardoor is feedback geven en te ontvangen niet eng maar juist leuk. We starten altijd met een ‘Top’. Wat ging er goed? Gevolgd door een ‘Tip’. Wat kon er beter? Afgesloten met een laatste ‘Top.’  We gaan respectvol en op een positieve manier met elkaar om. Dé basis om te kunnen ontdekken te durven en te doen. Er worden bij ons vriendschappen gesloten voor het leven!

Theaterproductie te zien tijdens het Festival-weekend!
Jullie theatervoorstelling zal 2 x te zien zijn in Theater de Luifel.

Kringgesprekken
We werken met ‘check ins’. Hoe zit je erbij? Gaat het goed met je of heb je een baaldag? Wat wil je uit de les halen? Waar heb je zin in of waarin juist niet. Is er iets wat je graag wilt delen? Iets heel leuks of misschien is naars? Alles kan en mag er zijn. Ook doen we regelmatig aan een ‘check out’. Hoe heb je de les ervaren en hoe ga je naar huis? We willen dat Mamagaai een plek is waar de leerling zich thuis voelt. We maken tijd en hebben aandacht voor elkaar.

We werken intensief aan een ‘blok’.
Iedere les bestaat uit 2 uur waar we voornamelijk één discipline centraal stellen. Na ongeveer 10 weken starten we weer met een nieuwe discipline. Zo’n periode noemen wij een ‘blok’. In de bovenbouw duurt een blok langer en werken we intensiever dan in de onderbouw. We doen dit zodat jij meer focus hebt en je je nóg meer kunt bekwamen. Twee keer per jaar nodigen we je ouders uit om te komen kijken naar de les om zo je ontwikkeling te zien, te volgen en te ervaren.

Info
• 35 lessen van 2 uur
• Altijd twee proeflessen
• Start vanaf maandag 10 september 2018
• Instromen kan het hele seizoen
• Lesdagen: maandag, dinsdag of donderdag
• Kosten: €545,-
• Les locaties in Haarlem en Heemstede

les locaties

Hart
Kleine Houtweg 18
2012 CH Haarlem

Theater de Luifel
Herenweg 96
2101 MP Heemstede

contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen ons best om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

navigeer naar

Homepage
Mamagaai (onderbouw)
Gaaies (Bovenbouw)
Contact

© Mamagaai 2017